Biemans Wood Design

Een flexibel houtbewerkingsbedrijf met blijvend groeiende vakkennis, dat zich voor 100% voor u inzet om een uniek product op maat te maken.

BWD Wild Composition

Op deze pagina staat een speciale manier van lamineren centraal. Om die reden is gekozen dit product een eigen benaming te geven: “BWD Wild Composition”. Het product is vooral aangeslagen in de uitvoering A-kwaliteit Amerikaanse Noten-mix in wildverband.

Bij dit type zijn diverse latten van een houtsoort naar keuze op een willekeurige manier samengesteld en geperst tot één blad, het genoemde wildverband. De latten die wij erin verwerken bestaan uit verschillende formaten. Hierdoor kunnen de breedtes van de latten per gelijmde rij anders zijn. Gebruikelijk is 8 tot en met 70 millimeter. De dikte van elke lat is over het algemeen hetzelfde, waardoor een zo vlak mogelijke oppervlakte kan worden behaald. Dit is overigens geen eis, waardoor op verzoek een nog wildere compositie mogelijk is. Het idee achter dit ontwerp is dat elke lat een andere uitstraling heeft. Wij verwerken in elk blad een mix van latten met diversen lichtzones. Deze bijzondere uitstraling is vooral bij Amerikaans Noten goed zichtbaar.

Bericht ons!